Nederlandse Ambassade in Seoul, Zuid-Korea

Wegwijzer internationaal zakendoen

Ziet u kansen op buitenlandse markten? De Nederlandse overheid helpt u graag uw ambities waar te maken. Voor uw succes, én voor het succes van Nederland. Of u nu een startende of ervaren ondernemer bent op de internationale markt. En of het nu gaat om handel, investeren of innovatie. Een internationaal netwerk staat voor u klaar – in Nederland en in het buitenland.

Wilt u weten wat dit netwerk voor u kan betekenen? Bekijk de wegwijzer internationaal zakendoen.

Het meldpunt handelsbelemmeringen (voorheen Crashteam oneerlijke concurrentie) van het ministerie van Economische zaken,landbouw en innovatie (EL&I) is een belangrijk instrument van economische diplomatie. Het meldpunt ontvangt, analyseert en behandelt gevallen van oneerlijke concurrentie waar Nederlandse bedrijven in het buitenland mee te maken kunnen krijgen.

Burgers en bedrijven kunnen een beroep doen op het internationale overheidsnetwerk van de ambassades, consulaten en Netherlands Business Support Offices (NBSO’s). Zowel voor het beantwoorden van vragen, die relevant zijn voor handel, investeringen en samenwerking als voor het leggen van contacten.

The Agricultural Department (LNV) represents the Netherlands Ministry of Economic Affairs in Korea and Taiwan, in the fields of agriculture, nature and food quality.

De Nederlandse overheid ondersteunt duurzaam, innovatief en internationaal ondernemen. In 2014 kunt u als Nederlandse ondernemer in Korea mogelijk gebruik maken van de volgende zes programma’s en regelingen: Fonds Opkomende Markten (FOM); Finance for International Business (FIB); Partners for International Business (PIB); Subsidieregeling voor Demonstratieprojecten, Haalbaarheidsstudies en Kennisverwerving (DHK); Starters International Business (SIB), en; de Zakenpartnerscan. Deze programma’s worden uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), een divisie binnen het ministerie van Economische Zaken.