Nederlandse Ambassade in Seoul, Zuid-Korea

Nieuws

1 t/m 10 van 113

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 2017 World Baseball Classic

Van 6 tot 10 maart wordt in de Gocheok Sky Dome in Seoul de eerste ronde van de 2017 World Baseball Classic, het WK Honkbal, gespeeld. Team Kingdom of the Netherlands is tijdens de World Baseball Classic in maart 2017 ingedeeld in poule A samen met Zuid-Korea, Chinese Taipei en Israel.

2 Stembiljet via de ambassade naar Nederland sturen

Op 15 maart zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer. U kunt uw stembiljet, in de oranje envelop, via de ambassade naar het Bureau Verkiezingen in Den Haag sturen. Zorg dat uw stembiljet op maandag 6 maart op ambassade is. Dan is er voldoende tijd om het met de diplomatieke post naar Nederland te sturen. U mag het stembiljet naar de ambassade sturen of persoonlijk af komen geven.

3 Nederlandse schaatsers naar wereldkampioenschappen afstanden schaatsen in Gangneung

Van 9 tot en met 12 februari vindt Wereldkampieonschappen Afstanden plaats in Gangneung. Dit is een Olympische testevent dat in het Pre Olympisch jaar in het land en de steden van de Olympische Spelen wordt gehouden. Het testevent wordt georganiseerd door PyeongChang Organizing Committee in verband met 2018 Pyeongchang Winter Olympische Spelen.

4 Export agri & food in 2016 naar recordhoogte

De Nederlandse agri & food sector heeft zijn toonaangevende positie op de wereldmarkt verder verstevigd. In 2016 was de export van agri & food bijna 94 miljard euro, ten opzichte van 90 miljard in 2015. Hiervan was 85 miljard euro aan agrarische producten en bijna 9 miljard aan landbouwmaterialen, -kennis en –technologie; een nieuw record. Daarmee is de agri & food sector goed voor 22 procent van de totale export. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en Wageningen Economic Research. Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) maakte de cijfers bekend bij de opening van de Grüne Woche, werelds grootste internationale landbouwbeurs in Berlijn.

5 Evaluatie EU-handelsakkoord met Zuid-Korea

In 2011 sloten de Europese Unie en Zuid-Korea een handelsakkoord. Het doel hiervan is handel makkelijker, transparanter, eerlijker en voorspelbaarder te maken. Zo zijn er afspraken gemaakt over de afschaffing van invoerheffingen op industriële en landbouwproducten, dienstenhandel, verbetering van de regels voor overheidsopdrachten, douaneprocedures, intellectueel eigendom en technische handelsbelemmeringen.

6 Regelmatig grote protesten in verschillende steden

Er worden de komende weken weer grote demonstraties verwacht in het centrum van Seoel. Er vonden afgelopen week ook demonstraties plaats in andere steden. De demonstraties vinden plaats op zaterdagmiddag en avond. Verreweg de meeste demonstraties in Korea verlopen vreedzaam. Maar zoals altijd met grote mensenmenigtes is het goed om alert te blijven.

7 Reactie minister-president Rutte op eerste uitkomsten JIT-onderzoek

Vanmorgen zijn de nabestaanden geïnformeerd door het Joint Investigation Team (JIT) over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoekresultaten over het wapen waarmee vlucht MH17 is neergehaald, de afvuurlocatie en de aan- en afvoerroute van de BUK-installatie.

8 Working Holiday Program

Op 27 September hebben Staatssecretaris van Economische Zaken Van Dam en Minister van Buitenlandse Zaken Byung-se Yun een MoU ondertekend. Hiermee gaat het Working Holiday Program (WHP) van start, na een pilot van 2 jaar. Er kunnen ieder jaar, beginnende vanaf 1 oktober 2016, 100 Nederlandse jongeren naar Zuid-Korea om de cultuur beter te leren kennen. Aanvragen moeten worden ingediend bij de ambassade van de Republiek Korea in Den Haag.

9 Aardbevingen in Korea

In de afgelopen weken is het zuid-oosten van Korea een paar keer opgeschrikt door aardbevingen. Ondanks de aardbevingen is het reisadvies niet veranderd. Natuurlijk houdt de ambassade de situatie in de gaten.

10 Verkiezing Tweede Kamer op 15 maart 2017

Op 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. U als kiesgerechtigde Nederlander in het buitenland kunt uw stem uitbrengen voor deze verkiezingen.